PluhZ gratis voor Fokker medewerkers!

Welkom op ‘’Fokker Gezond’’. Op deze pagina lees je alles over het aanbod van PluhZ binnen Fokker. We organiseren clinics op de verschillende Fokker locaties, houden wandeltochten en bieden een stoppen met roken programma. Maar het belangrijkste: we geven jou persoonlijk advies en personal coaching via de app. Op deze pagina vind je het aanbod.

In 2016 is PluhZ de samenwerking aangegaan met Fokker met als doelstelling de gezondheid en vitaliteit aan te pakken binnen Fokker. Fokker wil jou graag helpen als het om gezondheid gaat. Afvallen, een gezonde voeding of minder stress, het zijn onderwerpen waar PluhZ alles van af weet. Met zo’n 140 specialisten achter de PluhZ app is de juiste specialist altijd voor jou beschikbaar. Maar hoe werkt PluhZ?

AGENDA BIJEENKOMSTEN

18-4: Stress, Papendrecht

18-4: Leefstijl, Helmond

26-4: Stress, Hoogeveen

7-5: Mantelzorg, Hoogerheide

‘’De clinic Voeding heeft mij enorm geholpen. Ik zag in dat ik toch echt verkeerd bezig was om wat gezonder te worden. Ik voel mij een paar weken later veel fitter en gezonder door het regelmatige contact met mijn personal coach! “

Voeding

Wil jij meer op je voeding letten en weet je niet zo goed hoe je het beste kan beginnen? Of wil je graag wat kilo’s kwijt om beter in je vel te zitten? Onze diëtisten helpen en adviseren je graag via de app! Ze kunnen je bijvoorbeeld adviseren welke producten juist wel de goede vetten bevatten of wat je beter wel kan eten om minder koolhydraten binnen te krijgen. Ook geven ze je hulp bij het opstellen van een voedingsschema.

Stress + Leefstijl

Soms is het lastig om het dagelijks leven zo in te plannen dat we overal aan toe komen. Tijd tekort, een hoge werkdruk, te veel dingen aan het hoofd of een slecht dagritme. PluhZ beschikt over de beste leefstijlcoaches, mindfulness-coaches en personal coaches om met jou aan de slag te gaan. Je kan werkelijk je stresspeil naar beneden halen met tips en oefeningen om rustiger en overzichtelijker door het leven te gaan.

Sport + Bewegen

We weten allemaal dat sporten heel gezond en noodzakelijk is, ons lichaam heeft nu eenmaal beweging nodig. Maar na een lange werkdag zit sporten er soms niet in. Ook een vervelende blessure kan roet in het eten gooien. Toch is het belangrijk genoeg te bewegen, iedere dag. Onze fysiotherapeuten helpen je graag met persoonlijk advies voor blessures en beweegtips. Ook de fanatieke sporter bieden we veel nieuwe ervaringen!

Hart + Vaat

Je hart en vaten zijn het belangrijkste onderdeel van het lichaam. Maar er zijn helaas veel gevaren. Een te hoge bloeddruk, roken, ongezond en vet eten zijn funest. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze essentieel onderdelen gezond blijven? We hebben je graag met onze hart- en vaatspecialisten. Ook hebben we aparte rookcoaches die met jou de strijd aan gaan om van de sigaret af te komen. Personal coaching op maat.

WAT KAN IK DOEN MET DE PLUHZ APP?

De PluhZ app is er zowel in applicatie- als in webvorm. In de PluhZ app kan je alle vragen stellen rondom gezondheid en vitaliteit. Jouw vraag wordt opgepakt en doorgezet naar 1 van onze 140 artsen, specialisten, verpleegkundigen, voedingscoaches, leefstijl-coaches, fysiotherapeuten, radiologen etc.. We hebben alle kennis in huis.

Ook als je met een eigen coach aan de slag wil kan je bij ons terecht. We kunnen je coachen op verschillende onderwerpen zoals voeding, afvallen, bewegen, stressreductie of stoppen met roken.

Jouw data blijft in handen van PluhZ en komt niet bij Fokker terecht. Ook spelen wij data niet door aan derden. Voor meer informatie kunt u onze privacyverklaring bekijken.

Twijfel niet langer en kom in contact met de beste professionals uit de praktijk!

ACTIVITEITEN

Helmond

7-3 Bewegen/ Hart en Vaat

15.00 – 16.00: Rini Schreuder van de hartbewaking HMC laat in een presentatie zien waarom het belangrijk is om genoeg te bewegen. Wat heeft te weinig beweging voor effect op onze organen?

18-4: Leefstijl

15.00-16.00: Hermione Tomson vertelt hoe je jouw dag zo kan indelen dat je de meeste energie goed besteed. En hoe krijg je nu die motivatie om in kleine stapjes het roer om te gooien, want gezonder zijn wil toch iedereen!?

16-5: Bootcamp

15.00-16.00: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

4-9: Hart & Vaat

15.00-16.00: Rini Schreuder van de hartbewaking HMC gaat dieper in op Hart en Vaat problematiek. Verwacht een uitleg over bijvoorbeeld de Tia en een beroerte, maar ook tips om ziekten te voorkomen. Stel achteraf al jouw vragen!

20-9: Bootcamp

15.00-16.00: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

23-10: Mantelzorg

15.00-16.00: In deze clinic wordt uitgelegd wat er allemaal bij mantelzorg komt kijken. Een zeer bruikbare clinic voor de mantelzorger, maar ook zeker als je er later wellicht mee te maken krijgt.

Hoogerheide

19-2: Werk Prive

11:30-12:30. Hermione Tomson laat zien hoe je ervoor zorgt dat jouw werk niet mee naar huis gaat? Malen, peinzen en piekeren…. Hoe zorgen we ervoor dat we thuis ook echt ‘’thuis’’ zijn?

28-2: Bootcamp

15.00-16.00: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

7-5: Mantelzorg

11.30-12.30: In deze clinic wordt uitgelegd wat er allemaal bij mantelzorg komt kijken. Een zeer bruikbare clinic voor de mantelzorger, maar ook zeker als je er later wellicht mee te maken krijgt.

12-9: Leefstijl

11.30-12.30: Hermione Tomson vertelt hoe je jouw dag zo kan indelen dat je de meeste energie goed besteed. En hoe krijg je nu die motivatie om in kleine stapjes het roer om te gooien, want gezonder zijn wil toch iedereen!?

Hoogeveen

6-2: Voeding

12.00-13.00: In deze clinic wordt laten zien wat en nodig is voor een goed dieet en een gezonde leefstijl. Wat is gezond en waar worden we voor de gek gehouden in de supermarkt?

21-3: Bewegen/ Hart en Vaat

12:00 – 13:00. Rini Schreuder van de hartbewaking HMC laat in een presentatie zien waarom het belangrijk is om genoeg te bewegen. Wat heeft te weinig beweging voor effect op onze organen?

26-4: Stress

12.00-13.00: Hoe herkennen we stress en wat kunnen we er aan doen? Hermione Tomson neemt je mee in verschillende oefeningen en praktische tips om te ontspannen.

6-6: Bootcamp

15.30-16.30: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

19-9: Bootcamp

15.30-16.30: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

20-9: Hart & Vaat

12.00-13.00: Rini Schreuder van de hartbewaking HMC gaat dieper in op Hart en Vaat problematiek. Verwacht een uitleg over bijvoorbeeld de Tia en een beroerte, maar ook tips om ziekten te voorkomen. Stel achteraf al jouw vragen!

30-10: Mantelzorg

12.00-13.00: In deze clinic wordt uitgelegd wat er allemaal bij mantelzorg komt kijken. Een zeer bruikbare clinic voor de mantelzorger, maar ook zeker als je er later wellicht mee te maken krijgt.

Papendrecht

1-2: Voeding

12.00-13.00: In deze clinic wordt laten zien wat en nodig is voor een goed dieet en een gezonde leefstijl. Wat is gezond en waar worden we voor de gek gehouden in de supermarkt?

7-3: Bewegen/ Hart en Vaat

12:00 – 13:00. Rini Schreuder van de hartbewaking HMC laat in een presentatie zien waarom het belangrijk is om genoeg te bewegen. Wat heeft te weinig beweging voor effect op onze organen?

18-4: Stress

12.00-13.00: Hoe herkennen we stress en wat kunnen we er aan doen? Hermione Tomson neemt je mee in verschillende oefeningen en praktische tips om te ontspannen.

30-5: Bootcamp

15.00-16.00: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

4-9: Hart & Vaat

12.00-13.00: Rini Schreuder van de hartbewaking HMC gaat dieper in op Hart en Vaat problematiek. Verwacht een uitleg over bijvoorbeeld de Tia en een beroerte, maar ook tips om ziekten te voorkomen. Stel achteraf al jouw vragen!

12-9: Bootcamp

15.00-16.00: Bootcamp met Ruurd Mosterd! Opgeven kan nu bij jouw HR-afdeling.

23-10: Mantelzorg

12.00-13.00: In deze clinic wordt uitgelegd wat er allemaal bij mantelzorg komt kijken. Een zeer bruikbare clinic voor de mantelzorger, maar ook zeker als je er later wellicht mee te maken krijgt.

FOKKER ROOKVRIJ!

Fokker streeft naar een rookvrij bedrijf. Iedereen weet dat roken ongezond is en de grote oorzaak is van hart & vaatziekten. PluhZ zet zich in om Fokker rookvrij te maken. Met een personal ‘’stoppen met roken’’ coach ga je aan de slag om binnen een paar weken van de sigaret af te komen. Een persoonlijke aanpak helpt hierbij. Niet alleen ga je aan de slag met de sigaret. Ook met bijkomende problematiek als stress, voeding en bewegen kan je makkelijk aan de slag. Stel al je vragen aan onze specialisten. Aanmelden kan via Albert Kant (albert.kant@fokker.com) of via het contactformulier onder aan de pagina.

Klik hier voor CZ stoppen met roken.

WANDELTOCHTEN

Data 2018 bekend gemaakt

PluhZ en Fokker organiseren ook samen wandeltochten door heel het land, voor het eerste deel van 2018 staan hieronder de wandeltochten. Voor het tweede deel volgt nog een agenda. We hebben een verdeling gemaakt tussen Noord en Zuid Nederland. Opgeven kan bovenaan de pagina bij de knoppen voor opgeven. Je mag 0ook dit jaar een eigen wandelmaatje meenemen!

De wandelworkshops op locatie worden na overleg met de ingeschreven wandelaars bekend gemaakt!

  • Toegang tot de PluhZ app
  • Een wandelclinic op locatie
  • Wandel trainingsschema’s
  • Polo van Fokker
  • Begeleiding van fysiotherapeuten.
  • PluhZ wandelcoaches
  • Eindevenement

Pluhz_icons-afstand

AGENDA WANDELTOCHT (eerste helft 2018)

31-3: 5e Mel’ndob wandeltocht, Gasselte (Drenthe)

15-4: Lente Enclavetocht, Chaam (Noord-Brabant)

19-5: Hoogeveense Keientocht, Hoogeveen (Drenthe)

2-6: Molex-walk, Wintelre (Noord-Brabant)

BEKIJK OOK

Presentatie
Bewegen Fokker

Fred Balder
Overgang Fokker

Louise van Leeuwen
Voeding Fokker

Jantine De Bruijn

Stoppen met roken Fokker